Ponudba

Za vstekleničena vina uporabimo grozdje iz starejših vinogradov, kjer se rast trte umiri, grozdje na njej pa je bolj pravilno porazdeljeno. Vina pridelana iz tega grozdja, ki je plod dolgoletnega dela in naložb, so zato toliko bolj dragocena. Kliknite na posamezno sorto za podrobnejši opis.
Degustacija

Na obisku naše kmetije vas bomo z veseljem sprejeli in povabili na ogled kleti. Rade bolje bomo z vami degustirali naša vina in o njih veselo pokramljali. Veselimo se vašega obiska, seveda s predhodno najavo, za skupine do 20 ljudi. Ob dobri kapljici pa ne boste ostali lačni.

Beldoro

Oče Doro nam je zapustil neizbrisen pečat v našem slogu vin. Nikoli ni bil zadovoljen z doseženim in v podzavest nam je vtisnil, da nadaljujeva na tej poti. S tem namenom sva ustvarila vino na katerega bi bil ponosen.

Sauvignonasse - bivši Tokaj (60%), beli pinot (20%) - zorjen kratek čas v hrastovih sodih in rebula (20%) združeni v BELDORO nam dajo zelo všečno vino, živahne rumene barve z zelenkastimi odsevi, prijetnih intenzivnih vonjav, ki spominjajo na sadje, suho travniško cvetje in z rahlimi odtenki zelišč. Na okusu je vino v prijetnem ravnovesju med mehkobo, svežino in mineralnostjo, polnega telesa z intenzivnim dolgotrajnim pookusom, ki bo z dozorevanjem še pridobivalo na eleganci in prijetni harmoniji.
Rebula

Vino pridelano iz rebule je sveže, prijetnega in polnega okusa, z izraženo kislino, ki daje vinu potrebno svežino. Ima sadni okus, ki je navadno v ustih dolgotrajen in izrazit. Je slamnato rumene barve z zelenkastimi odsevi. Vino je suho in ima nizko alkoholno stopnjo. Okus vina je poln in harmoničen. Vonj spominja na limono, zeleno jabolko pa tudi na aromo vanilje. V Goriških Brdih je to vino priljubljeno za izdelovanje suhih penečih vin. To vino se lepo poda k jedem iz morskih sadežev, k jedem iz belih morskih rib in k nepikantnim sirom. Prileže pa se tudi k rižoti z zelenjavo in testeninami z zelenjavnimi omakami. Servira se pri 6-8C.
Sauvignon

Je vrsta grozdja iz katerega nastane čudovito aromatično vino s prefinjenim pridihom muškata in arome starejših cvetov bezge ter melone. Svilnat okus zaključi z rahlo aromo grenivke.
Zeleni sauvignon

Zeleni sauvignon je lokalna sorta Goriških Brd. To vino je izredno sveže ter se lepo prilega k predjedem ali prvim krožnikom. Vonj povleče na sveža jabolka ali cvetje. Zeleni sauvignon je kakovostno vino, slamnato rumene barve z visoko stopnjo alkohola.
Sivi pinot

Je belo, suho vino, rumeno zlatih odtenkov. Njegove nežne in bogate arome in hkrati polnost telesa mu dajeta intenziven in prijeten značaj.
Beli pinot

Je nastal kot svetlejša variacija sivega pinota. Vino je pitno, bogato z alkoholom, blago kislino in nevsiljivo cvetlico. Je elegantno vino, izjemno primerno za pridelavo penečih vin. Mlado vino je slamnato rumene barve z zelenkastimi odsevi. Zrelo vino je žametnega okusa, usklajeno s svojim ekstraktom, cvetlica pa je nežna, s sadnimi, ter cvetnimi elementi, kar daje vinu značilno sadno aromo.
Chardonnay

Ustvarja bogato, živahno vino s polnim telesom. Njegova aroma nežno namiguje na vonj cvetoče akacije in okus jabolk. V fazi višje zrelosti razvije vaniljino, medeno in orehovo aromo.
Merlot

Je vino rubinasto rdeče barve, kisline so blage in količinsko zmerne, največkrat z alkoholno nižjo stopnjo. Merlot je blagega, prijetnega okusa, z značilno aromo brusnic. Mlado vino je prijetno pitno, s staranjem pa povečamo cvetlico. Ponudimo ga pri temperaturi 16-18⁰C, predvsem pri jedi iz divjačine ali testeninami z močnejšo omako.
Refošk

Refošk je vino vijolično rdeče barve. Njegov okus povleče po sadnih aromah kot so ribez ter malinovec. Prilega se predvsem močnim mesnim jedem ali pikantnim sirom. Serviramo ga lahko pri temperaturi od 16⁰C do 18⁰C.